Pertun Tähkäpartion uusille kotisivuille, www.tahkapartio.net/ >>>

PERTUN TÄHKÄPARTIO

Katsaus toimintaan syyskuussa 2003

Kolmas toimintavuosi. Jäsenmäärä vakiintunut

Pertun Tähkäpartio ry perustettiin marraskuussa 2000 ja toiminta on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Kunnalta olemme saaneet oman toimitilan ja muutenkin vastaanotto on ollut hyvin myönteinen. Toiminnassa on viikoittain mukana noin 40 nuorta, maksaneita jäseniä meillä on 66.

Omaa varainhankintaa

Lippukunnan talous on nyt kunnossa, koska viime vuonna saimme omatoimisella rahankeräyksellä kokoon yli 6 000 euroa (Kunniakierros haastekampanjan uusi Pertunmaa-ennätys, Latvasen kukkakaupan keräys, Lions- ja reserviläisjärjestöjen tuki telttaan ja kalustoon, Mannerheimin lastensuojeluliiton tuki, kahvitukset ja muut talkoot, adventtikalentereiden myynti). Näillä rahoilla olemme mm. hankkineet telttoja ja kurssittaneet johtajia. Joka vuosi ei kuitenkaan voi yritysten ja yhteisöjen kukkarolla käydä.

Vähän avustusta

Jokapäiväinen nuorisotoiminta hoituu partiossa vapaaehtoisin voimin, mutta vaatii kuitenkin jonkun verran myös rahaa. Kunnan nuorisojärjestöjen avustusta olemme jostakin syystä saaneet erittäin niukasti. Tänä vuonna saimme kunnalta 500 euroa ja seurakunnalta 336 euroa. Näillä rahoilla ei toimintamme pyöri, vaan anomme lisäksi 1 500 euroa talousarviomäärärahaa.

Vilkas toiminta

Viime vuoden toimintamme ilmenee oheisesta toimintakertomuksesta. Tämän vuoden suuret tapahtumat ovat olleet Etelä-Savon partiopiirin sudenpentukisan järjestäminen toukokuussa, 8 päivän piirileiri Rantasalmella ja lettuilta elokuussa.

Lisäksi lippukunta osallistui mm. Pertun päiviin risulauttaohjelmalla ja Kuortin maaseutupäivään yhteispelitehtävällä.

Piirin sudenpentukisassa oli 30 rastimiestä Pertunmaalta (kilpailujohtaja Henrik Hausenin lisäksi Tiina Hölttä, Annukka Kiiski, Jaana Paasonen, Annukka Suuronen, Petri Räisänen, Heidi Ekman, Ville Kaihila, Eeva Hallivuori, Maija Hausen, Noora Paasonen, Anita Antinniemi, Jaana Lehtimäki, Tuula Kaihila, Hilkka Törnroos, Lasse Valo, Minja Oinonen, Liisa Salminen, Minna Valo, Ari Kantolainen ja kymmenkunta nuorempaa apulaista). Piirileirillä oli 16 pertunmaalaista ja lettuillassa noin 60 henkeä.

Suurin osa toiminnasta tapahtuu pienryhmissä. Vartiot ja sudenpentulaumat kokoontuvat viikoittain ja vartiot ovat käyneet jo lukuisilla päivä- ja yöretkillä keväällä ja kesällä. Vartioita (10-16 -vuotiaille) meillä on nyt 4 ja sudenpentulaumoja (7-10 -vuotiaille) yksi.

Henrik Hausen

Laitappa terveisiä tai palautetta! henhaus@mbnet.fi

Takaisin alkuun

Takaisin etusivulle